WordPress Themes

De 6 snelste WordPress Themes uitgelicht

Al deze themes hebben ready-to-import website starterpacks, zo dat jouw website gelijk een kickstart krijgt omdat je begint met een pre-built website

Voordat je verder leest

Hosting provider het belangrijkst

Voordat je verder leest is het belangrijk om te melden dat je snelheid van je website vooral te maken heeft met je hosting provider. Je hosting provider bepaalt voor zeker 50% de snelheid van je website. Wij zijn een paar maanden geleden overgestapt van Neostrada naar SiteGround en dit heeft ervoor gezorgd dat onze core web vitals enorm vooruit zijn gegaan terwijl wij hetzelfde WordPress Website theme gebruikten. Een snelle website is erg belangrijk voor SEO. En zoals we weten zorgen langzame websites voor een lagere vindbaarheid. Zeker sinds Google heeft aangekondigd Core Web Vitals een belangrijke rol gaan spelen in SEO.

6 snelle WordPress themes

Hieronder vind je 6 snelle en gebruiksvriendelijke WordPress themes. Al deze themes beschikken over ready-to-import websites; dit houdt in dat je een gehele voorbeeld website kan importeren zodat je gelijk met een kickstart begint. Ons advies is om de startertemplates van de verschillende websites te bekijken voordat je zomaar een theme aanschaft. Vaak kun je op deze websites op categorie filteren (bijvoorbeeld Ecommerce of Blog), zo kun je direct zien of er geniaal template tussen zit die al jou wensen omvat. Na het kopen van het theme kun je met 1 klik op de knop het template inladen op jouw website of indienen bij jou hosting provider. Vervolgens hoef je er alleen maar je eigen teksten en afbeeldingen in te zetten en je hebt binnen no time een snelle professionele website!

01.

GeneratePress

Op GeneratePress vind je de allersnelste website templates. Dit komt mede omdat er zo min mogelijk codering is gebruikt bij het programmeren van de templates. GeneratePress websites zijn daardoor erg minimalistisch.

02.

Astra

Naar onze mening heeft heeft Astra de meest gebruiksvriendelijkste lightweight website themes die er zijn. Met vele pre-built websites en een handige integraties, bouw jij zonder enige kennis zo een professionele website in elkaar.

Bekijk huidige Astra korting

03.

SuperbThemes

SuperbThemes is het beste WordPress theme voor bloggers. Je vind hier 37 pre-built templates waarvan er veel geoptimaliseerd zijn voor het maken van vele blogs.

Gebruik de SuperbThemes kortingscode voor 25% korting.

04.

OceanWP

OceanWP is het snelst groeiende website theme op WordPress. Te gekke templates koop je al voor $39 per jaar.

Gebruik de OceanWP kortingscode voor 40% korting.

05.

Airi

Zakelijk, mulitfunctioneel, modern en snel dat zijn de website themes van Airi (onderdeel van Athemes). 

06.

Page Builder Framework

Basic, maar lichtgewicht SEO geoptimaliseerd theme dat is het Page Builder Framework.

GeneratePress logo
1 +
Downloads

1. GeneratePress

GeneratePress’ slogan is niet voor niks: “The perfect lightweight theme for your next project.” De themes van GeneratePress zijn gebouwd met ‘schone’ codering voor snelheid en stabiliteit. Daarom is GeneretePress het snelste WordPress theme. Verwacht geen gekke sliders of special effects, hun visie is dat dit alleen maar zorgt voor een slomere website. En zoals we weten zorgen langzame websites voor een lagere vindbaarheid. Reken op minimalistische templates. Benieuwd naar de gebruiksvriendelijkheid van GeneratePress? Bekijk dan het filmpje op hun homepage

Voor $59 per jaar krijg je toegang tot de alle functies van GeneratePress te gebruiken op 500 websites. Dit raden wij echter af. Veel beter is om eenmalig een bedrag te betalen en dan levenslang toegang te krijgen. Zo ben je na 4 jaar goedkoper uit. Voor eenmalig $249 krijg jij namelijk lifetime access tot GeneratePress, alle updates en support.

GeneratePress werkt het beste met de Gutenberg page builder. Ben je gewend om met Elementor te werken? Dan kun je beter het Astra theme gebruiken welke hieronder wordt besproken.

Wil je starten met de gratis versie van Generate Press? Klik dan hier

Astra theme logo
1 +
Astra websites online

2. Astra

Waar GeneratePress erg minimalistisch is, geeft Astra wel meer mogelijkheden voor sliders en andere poespas. Net als GeneratePress heeft Astra fantastisch pre-built website waarmee je jouw business kunt starten. Vind de starter templates hier.

Na het importeren van een website kun je kiezen voor een page builder. Je kunt kiezen uit Elementor, Beaver Builder, Brizy of Gutenberg. Al heb je geen ervaring met deze pagebuilders, dan raden wij je aan om voor Elementor te kiezen. Deze vinden wij het gebruiksvriendelijkst.

Astra heeft ook een gratis versie, maar hier kun je weinig mee. Je moet al gauw de Astra Pro versie kopen voor extra functionaliteiten. Deze kost $47 per maand of eenmalig $249 voor lifetime access. Daarnaast hebben ze ook nog een Agency bundle die erg interessant kan zijn al wil je alle plugins van Astra gebruiken. Hiermee krijg je bijvoorbeeld toegang tot Schema pro voor rich snippets en Convert Pro voor conversie optimalisatie op je website. 

 Vind meer info over Astra via wpastra.com of bekijk de Astra kortingspagina.

superb themes
1 +
SuperbThemes gebruikers

3. Superb Themes

SuperbThemes is het beste WordPress theme voor bloggers.  Je vind hier 37 pre-built templates waarvan er veel geoptimaliseerd zijn voor het maken van vele blogs. SuperbThemes werkt net als Astra met de Elementor page builder. Hiermee customize je alles op je website.

Er is een beperkte gratis versie beschikbaar, maar voor $69 per jaar heb je toegang tot de premium features en themes. Ook zijn deze features geldig voor een onbeperkt aantal websites. Voor eenmalig $199 krijg je lifetime access

Gebruik de SuperbThemes kortingscode voor 25% korting!

OceanWP theme
1 +
Downloads

4. OceanWP

OceanWP heeft hele toffe website template demos die misschien wel perfect bij jouw ideaal beeld van een website passen. Filter op categorie en download jouw favoriete template. Helaas zijn er maar een paar templates gratis en handige functionaliteiten die je nodig hebt zitten hierbij niet inbegrepen. Ook op OceanWP kun je aan de slag met de drag & drop builder Elementor.

OceanWP heeft 3 pakketten en biedt bij alle 3 precies dezelfde features aan. Het enige verschil zit hem in het aantal websites. Voor $39 per jaar kun je het theme gebruiken op 1 site, voor $79 gebruik je hem op 3 sites en voor $129 kun jij 25 sites voorzien van een OceanWP theme. De bovenstaande prijzen zijn jaarlijkse bedragen. OceanWP biedt ook de mogelijkheid om lifetime access tot de templates te kopen.

 Download hier de gratis versie van OceanWP

Airi theme
1 +
Actieve gebruikers

Airi

Airi is ook een lichtgewicht thema voor een zakelijke website. Net zoals de themes hierboven is Airi ook multifunctioneel en werkt uitstekend met Elementor en WooCommerce. Airi heeft een moderne uitstraling en een schat aan aanpassingsmogelijkheden. Toch heeft het niet zoveel starter templates als de website themes die we hierboven hebben besproken.

Airi is handig als je een geheel nieuwe website of webshop wilt beginnen en biedt volop support. Airi is onderdeel van athemes.com en komt met 3 prijspakketten. Voor $59 per jaar kun je het Airi theme gebruiken op 1 site, voor $99 per jaar krijg je toegang tot alle themes van athemes en voor eenmalig $249 krijg je levenslang toegang.

Probeer hier de gratis versie van Airi uit.

Page Builder Framework
1 +
Websites online

6. Page Builder Framework

Wil jij toch echt gratis beginnen met het bouwen van een website dan is Page Builder Framework een prima keuze. Het biedt een super lichtgewicht en SEO geoptimaliseerd theme. Je kunt met alle page builders werken die je maar wilt (elementor etc.) en biedt genoeg integraties. 

Het aantal pre-built websites valt weliswaar tegen. Dus er zal voor jou wat extra werk aan de winkel zijn mocht je dit theme kiezen. Vind je dit niet erg en ben je benieuwd naar meer informatie vraag dan het theme aan via de website van Page Builder Framework. 

Alle premium features speel je vrij voor $58 per jaar voor een ongelimiteerd aantal websites. De Agency Bundle met extra functionaliteiten kost $168.

Download hier de gratis versie van het Page Builder Framework 

Niet het theme gevonden wat je zocht?

Zoek een WordPress theme onder onze WordPress page builders, deze hebben ook vele templates beschikbaar die je vaak onbeperkt kunt gebruiken!

Scroll naar boven