WordPress Page builders

De 6 beste website page builders op een rij

Ontdek de voordelen van WordPress drag & drop page builders. Alle pagebuilders op deze pagina hebben een gratis (demo) versie beschikbaar.

Voordat je verder leest

Page builders

Drag and Drop Page builders hebben veel overeenkomsten met Website builders. Zo heb jij voor beide geen ervaring met coderen of programmeren nodig en kun je gebruik maken van een starter theme van de builder voor een goede basis. Page builders verschillen van website builders door het feit dat je niet een complete website erop kunt maken. Een website builder is een all-in-one software tool waar je alles (van domeinregistratie tot marketing software) kunt krijgen voor jouw website. Een page builder staat los van de partij waar jij je domein registreert en los van waar jij je site host. 

Het voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van 1 partij. Als je je aansluit bij een website builder kun je vaak alleen de software gebruiken van die provider. Andere software die soms beter of goedkoper kan zijn, kun je vaak dan dus niet gebruiken. Met een page builder houd je de vrijheid om ergens goedkoop je .nl domeinnaam aan te schaffen (tip: YourHosting, €1,00 voor het eerste jaar + kortingscode). En de beste WordPress hosting te kiezen (tip: Siteground). Zo pak je met een goede page builder erbij het beste van alle werelden voor de laagste prijs. 

De 6 beste WordPress Pagebuilders

01.

Elementor

Naar onze mening de beste en gebruiksvriendelijkste page builder die er is. Met de handige drag & drop functie, bouw jij zonder enige kennis van programmeren zo een professionele website in elkaar.

Elementor Kortingspagina

02.

Divi

Pagebuilder Divi van Elegant themes is net als Elementor een vriendelijke drag & drop page builder. Voor eenmalig $249 krijg jij je hele leven toegang tot het Divi theme op unlimited websites, alle updates en support!

Divi Kortingspagina

03.

Beaver Builder

Sluit je aan bij de ‘bever familie’! Beaver differentieert zich op het feit dat ze goede support hebben en een grote helpvolle community. Test de Beaver Builder Demo op de homepage om te kijken of de page builder bij je past.

04.

Thrive Architect​

Thrive Architect heeft veel weg van Elementor, maar focust meer op conversies genereren. Met de complete Thrive suit optimaliseer jij je website voor conversie.

05.

Brizy

Brizy is een gebruiksvriendelijke pagebuilder die maandelijks iets goedkoper is dan de rest. Net als bij Divi is er een Lifetime deal beschikbaar. Deze is wel duurder dan Divi (€299).

06.

Visual Composer

Sinds korte tijd veranderd van Page Builder naar Website Builder. De Visual Composer websitebuilder is duurder dan de pagebuilders, maar heeft wel vele premium features

Visual Composer Coupon Code

Elementor page builder
1 +
Gebruikers van Elementor

1. Elementor

Elementor is volgens ons en vele anderen de beste WordPress page builder die er is. Met de handige drag & drop functie, bouw jij zonder enige kennis van programmeren zo een professionele website in elkaar.

Je kunt uit 200+ WordPress Elementor templates en widgets kiezen om je website een headstart te geven. Ook heeft de Elementor builder vele extra blokken die zich automatisch aanpassen aan de kleuren van je theme zonder dat je maar iets hoeft te coderen.  Je probeert Elementor gratis uit, wil je over meer functies beschikken dan moet je al gauw betalen. Voor $49 per jaar gebruik je Elementor voor 1 website. Voor 3 websites betaal je $99 per jaar en voor 25 sites $199,- per jaar. 

Met Elementor Pro krijg je alles wat je nodig hebt om een professionele website te bouwen. Denk aan widgets, webshop integraties, form & popup builders en support.

Probeer Elementor gratis uit

Divi Page Builder
1 +
Pre-made designs

2. Elegant themes: Divi

In het rijtje van Elementor komt Divi. Dit is net als Elementor een visuele drag & drop page builder. Je bouwt in real time aan je website en ziet het resultaat van wijzigingen dus direct aan de voorkant van je website. Het Divi theme is gebouwd voor zowel webdevelopers als beginners. 

Met Divi krijg je een headstart met 1 van de 110+ volledige websites waar je uit kunt kiezen. Daarnaast zijn er 40+ website elements beschikbaar voor Divi gebruikers. Denk hierbij aan call to actions, sliders en testimonial blokken. Bovendien kun je met de Divi shop module een praktische divi theme webshop in elkaar zetten. Deze werkt feilloos samen met de WooCommerce plugin. In de elegantthemes marketplace kun je los extra Divi WooCommerce templates aanschaffen. 

De prijs van Divi is fantastisch in vergelijking met wat je er voor krijgt. Voor $89 per jaar kun je namelijk toegang krijgen tot alle functies van Divi en unlimited websites. Dit raden wij echter af. Veel beter is om eenmalig een bedrag te betalen en dan levenslang toegang te krijgen tot divi. Zo ben je binnen 3 jaar goedkoper uit. Voor eenmalig $249 krijg jij namelijk voor je hele leven toegang tot het Divi theme en alle updates en support. Voordat je Divi koopt raden we je aan de gratis demo uit te proberen.

Beaver_Builder
1 +
Websites gebouwd met de Beaver builder

3. Beaver Builder

Beaver differentieert zich vooral op het feit dat ze goede support hebben en een grote helpvolle community. De Beaver Builder is ontworpen door 3 vrienden en als je de Beaver Builder gebruikt kom je naar hun zeggen ook in de “bever familie“.  Net als Divi en Elementor heeft Beaver Builder ook widgets en templates, maar deze zijn minder divers dan bij de bovenstaande.

De Beaver Builder is erg gebruiksvriendelijk, je kunt dit op de website van Beaver Builder gratis uitproberen. Al wil je door met Beaver, dan moet je $99 per jaar betalen. Voor dit bedrag heb je alleen de pagebuilder en de modules en templates op unlimited websites. Al wil je ook het Beaver Builder Theme gebruiken dan moet je de pro versie kopen voor $199. De Agency bundel is wat voor jou als je wilt veel klanten hebt waarvoor je een White label wilt gebruiken.

Thrive Architect
1 +
Happy Customers

4. Thrive Architect

Thrive Architect heeft veel weg van Elementor, maar focust meer op conversies genereren. Thrive Architect is onderdeel van Thrive Themes en al wil je met Thrive Architect aan de slag moet je de gehele Thrive Suite kopen.

Thrive Suite is de All-in-One Toolbox om een goed converterende WordPress website te maken en 291+ verschillende landingspages.

De Thrive Suite bevat de Thrive Theme Builder, Thrive Architect and Thrive Leads en nog 7 andere tools. Zo heeft het een quiz builder en kun je er Online cursussen mee verkopen. Ook kun je meer reacties op je website genereren met gamification. Meer conversies genereer je met de Thrive Ultimatum countdown en auto-pilot testimonials. Tot slot kun je alles analyseren met Thrive Optimize waarbij je A/B testing kunt toepassen. 

Voor deze gehele Thrive suite betaal je slechts $19 per maand en kun je op 25 websites gebruiken. Dit vinden wij best een koopje in vergelijking met wat je er allemaal voor terugkrijgt.

 
Brizy page builder
1 +
Gebruikers van Brizy

5. Brizy

Brizy is een moderne pagebuilder die nog niet heel lang bekend is. Ondanks dat stelt Brizy wel al 400+ professionele website templates ter beschikking. Met een handige frontend visual page builder doen ze al goed mee met ‘de grote jongens’. Er is een gratis versie beschikbaar waarbij je Brizy eerst eens kunt uitproberen.

Brizy heeft niet echt iets van wat we zeggen, “wow daarom moet je deze pagebuilder gebruiken”. Het is een erg gebruiksvriendelijke pagebuilder en de handige pop-up builder maakt hem enigszins bijzonder. Ook is het de goedkoopste page builder in het rijtje. Voor €49 per maand kun jij namelijk al 3 websites bouwen. Ook heeft Brizy een life time deal, maar deze is zoals ze zelf zeggen “beperkt beschikbaar”. 

 

 

Visual Composer
1 +
Premium Features

6. Visual Composer

Visual Composer is de vreemde eend in de bijt, want deze is sinds kort een complete website builder. De aparte pagebuilder van Visual Composer heet nu WPBakery.

Met 500+ content templates, block en add-ons heb je geen extra plugins nodigDe visual composer is een handige alleskunner, toch vinden wij de visual composer niet altijd even gebruiksvriendelijk.

Zo is bijvoorbeeld de werkbalk, die je bij elke pagebuilder hebt aan de linkerkant van het scherm, niet onder te verdelen in verschillende tabs. Wat inhoud dat je dus 1 lange kolom hebt met pagebuilder opties. Dit vinden wij wat vervelend, ook kun je niet op de tekst klikken en tekst “in-line” aanpassen. Nee, ook dit moet gebeuren in de werkbalk.

Net als Brizy kost Visual Composer $49 per jaar. Hiervoor krijg je bij Visual Composer wel maar 1 websites. Wil je er 3 dan kost dit $99. Voor $349 per jaar kun je op 1000 websites de Visual Composer gebruiken. Spijtig genoeg heeft de Visual Composer geen life time deal.

 Probeer Visual Composer gratis uit

Of gebruik de Visual Composer Coupon Code om de page builder met korting aan te schaffen.

Opzoek naar een snel WordPress theme?

Vind een snel WordPress theme met een WordPress page builder als Elementor. Of bouw snel een website met bijvoorbeeld Jimdo.

Scroll naar boven