Website Builders

Website maken voor dummies

Een Website Builder bestaat uit alle software die je nodig hebt om een website te maken voor beginners. Hieronder vind je de beste website builders.

Voordat je verder leest

Website Builder vs. Page Builder

Website builders hebben veel overeenkomsten met Page builders. Zo heb jij voor beide geen ervaring met coderen of programmeren nodig en kun je gebruik maken van een starter theme van de builder voor een goede basis. Website builders verschillen van Page Builders door het feit dat je een complete website erop kunt maken. Een page builder staat los van de partij waar jij je domein registreert en los van je hosting partij. Bij een website builder kun je in feite je een domeinregistratie, site hosting krijgen en vervolgens een website bouwen. 

Het voordeel hiervan is dat je alles op 1 plek hebt en niet hoeft te switchen tussen verschillende partijen. Dit scheelt je tijd en het maakt het niet onnodig moeilijk voor je. Ook kan de support van een website builder je altijd goed begeleiden bij het maken van je website. Wil je een website maken voor dummies, dan is een website builder een betere keus dan een page builder. 

Alle website builders die hieronder besproken worden hebben een gratis versie. Het is prima om met deze gratis versie te beginnen. Helaas is de gratis versie altijd erg beperkt en staan er advertenties op van de specifieke website builder. De website software hebben allemaal hun eigen style, dit zie je terug in de templates. Bekijk en vergelijk deze dus zorgvuldig voordat je een aankoop doet.

De 6 beste Website builders

01.

Phoenix

Meest geavanceerde Nederlandse webshop software. Geoptimaliseerd voor SEO en conversies.

02.

Weebly

Gebruiksvriendelijke website builder met fijne website structuur. Bevat een app store voor extra functionaliteiten.

03.

Webnode

Voor €9,90 in de maand een prima 2 talige website, met alle basis functies inbegrepen.

04.

Jimdo

Creëer bij Jimdo binnen no-time een logo, en importeer een template uit jouw niche op je website. Voor de snelle ondernemer met weinig specifieke eisen en een tijdgebrek.

Bekijk de Jimdo kortingscode voor 10% korting op je website of webshop.

05.

Squarespace

Squarespace is de oplossing voor de creatieveling die het mooiste website design wil. Val op tussen standaard websites met deze websitebuilder met award-winning templates.

06.

Jouwweb

Volledig Nederlandse webbuilder, met Nederlandse support en geen 100 opties waar je uit hoeft te kiezen. Bij JouwWeb houden ze maken van een simpel en basic.

phoenix_sitelogo
1 +
Gebruikers van Phoenix

1. Phoenix

Phoenix is de beste Nederlandse website software van dit moment. Phoenix is website software dat ontwikkeld is door de online marketing ondernemers Tonny en Martijn. Tonny & Martijn draaien beide al meer dan 10 jaar mee in de SEO wereld. Zij zijn de eigenaren van de IMU en hebben al een aantal SEO bestsellers zoals de Online Markteting Tornado geschreven. De IMU richt zich op beginnende Nederlandse ondernemers die een goedlopende online business willen neerzetten.

Met de kennis uit de praktijk hebben Tonny & Martijn nu een SEO geoptimaliseerde website software ontwikkeld. Hierdoor heeft jouw website in de basis een hogere vindbaarheid op google ten opzichte van andere websites. Iets wat anno 2024 erg gewaardeerd wordt.

Phoenix is nog relatief klein en nieuw en dit heeft als voordeel dat je uitstekend geholpen wordt in het proces om jouw website te bouwen. Het volledige team van de IMU doet er alles aan om hun websitesoftware op de markt te zetten en de klant is hier echt koning.

Phoenix in een notendop:

  • Builder voor effectieve landingspagina’s & funnels
  • 70+ conversie geoptimaliseerde templates
  • Koppelingen met e-mail marketing providers
  • Pop-ups, aftellers en unieke conversietriggers
  • Productlanceringen module
  • Phoenix SEO tools inclusief blogmodule
  • Smart content (automatische interne links)
  • Content kanon (kennisbanken)
  • Draait op WordPress

Het enige nadeel is de prijs. Voor Phoenix premium betaal jij €59 per maand dit is inclusief SSL, hosting en updates. Hiervoor kun jij wel 2 websites bouwen. Al betaal jij gelijk voor een jaar vooruit dan geniet je van een fikse korting.

Start hier jouw Phoenix 14 daagse proefperiode

Weebly website builder
1 +
Gebruikers van Weebly

2. Weebly

Weebly is een verbluffende site builder met een gebruiksvriendelijk interface voor zowel websites als webshops. Weebly heeft in vergelijking met Phoenix minder pre made templates die je kunt gebruiken (50+). Wel heeft Weebly een app center, waar je extra functionaliteiten zo toevoegt aan je website. Beide hebben ze Social Media integratie opties.

Weebly maakt het makkelijk om vele artikelen netjes te ordenen op je website. Deze website structuur heeft een positief effect op SEO en maakt Weebly uitermate geschikt voor bloggersNadeel is dat de website niet zo makkelijk vertaald wordt in het Engels zoals Webnode wel gemakkelijk 2-talige websites aanbiedt. 

Weebly wordt pas interessant bij de Pro versie van €10 per maand, hierbij  krijg je een gratis domein, Google Ads tegoed en verwijder je Weebly advertenties op je website. Ook krijg je voor deze prijs een simpel webshopje. Wil je meer premium webshop functies vrijspelen dan betaal je €20 per maand.

Probeer Weebly gratis uit.

Webnode website builder
1 +
Gebruikers van Webnode

Webnode

Webnode is een redelijke basic website builder. Het heeft niet alle functies waar je van kunt dromen, maar hierdoor zorgt de builder wel voor een snelle website. Door het missen van handige e-commerce filters zorgt ervoor dat wij Webnode niet de beste keuze vinden voor een webshop. Ook heeft het geen app store zoals Weebly wel heeft. Vroeger was Webnode erg populair, nu is de websitebuilder qua funcitonaliteit helaas al ingehaald door concurrenten.

Voor €5,50 per maand krijg je al een domein en een bandbreedte van 3GB, welke genoeg is voor een eenvoudige website. Helaas staat er dan wel Webnode branding op je website. Wil je dit weghalen en geef je de voorkeur aan een uitgebreide website dan kost dit je €9,90 per maand. Voor dit bedrag per maand krijg je ook meer opties, zoals het vertalen van je website in het Engels.

Naar de gratis trial van Webnode

jimdo logo 2023
1 +
Gebruikers van Jimdo​

4. Jimdo

Jimdo is er voor de ondernemer die weinig tijd heeft. Zo creëer je bij Jimdo binnen no time een logo, en importeer je een website template uit jouw niche op je website. Jimdo is erg gebruiksvriendelijk en heeft snelle website laadtijden. De tegenhanger is dat je wat specifieke opties kunt missen die je zou willen hebben. Het is ook mogelijk om bij Jimdo een webshop te ontwikkelen.

Ben jij de moeilijkste niet en wil jij razendsnel een website online? Dan is Jimdo een prima alles-in-één oplossing. Jimdo heeft een goedkopere optie, maar een professionele website bouw je vanaf €15 p/m. Voor een goede webshop betaal je €19 p/mwat een prima prijs is voor een webshop.

Begin Jimdo gratis of gebruik de Jimdo kortingscode om direct een premium Jimdo pakket aan te schaffen.

 
Squarespace_builder
1 +
Gebruikers van Squarspace

5. Squarespace

Squarespace is de oplossing voor een mooie design website geschikt voor creatievelingen. De templates van Square Space zijn vooral geschikt voor fotograven, muzikanten, schrijvers en artiesten. Je vind hier de mooiste award-winning templates.

Squarespace biedt genoeg resources aan zoals help guides, webinars en een forum voor advies en vragen. De producten van Squarespace zijn echt magisch en anders, dan die van de hiervoor genoemde websitebuilders.

Wil jij een opvallen tussen alle standaard websites? Dan is Squarespace the place to be. 

Voor een personal website voor bijvoorbeeld je portfolio, dan betaal je €11 p/m. Wil je een business website oprichten dan ga je al naar €17 p/m toe. Ecommerce opties zijn ook mogelijk via Squarespace.

Jouwweb website builder
1 +
Jouwweb gebruikers

6. JouwWeb

JouwWeb is er voor kleine ondernemers die Nederlandse ondersteuning willen hebben bij het maken van een website. Helaas kunnen er een aantal functionaliteiten ontbreken (zoals bijvoorbeeld Blog tags) en heeft JouwWeb geen app store waar je deze zou kunnen aanschaffen. JouwWeb is een goedkope oplossing, maar al wil je een uitgebreide website of webshop en heb jij specifieke eisen. Dan is JouwWeb niet de beste keus. 

JouwWeb biedt het simpelste prijsplan van alle website builders op deze pagina. Je hoeft geen keuze te maken tussen allemaal moeilijke opties. Wil je een website bouwen dan kies je het Pro pakket voor €8 p/m. Hierop kun je ook max. 10 webshopproducten zetten. Al weer je meer producten op je site zetten dan kies je het Business pakket voor €16 p/m.

JouwWeb is wat voor jou als je opzoek bent naar een fijne Nederlandse websiteprovider met E-commerce mogelijkheden.  

Wix_builder
1 +
Gebruikers van Wix

Wix

180 miljoen gebruikers in meer dan 190 landen over de hele wereld maakt Wix de meest gebruikte website builder ter wereld.

Met meer dan 1000 innovatieve functies en keuze uit honderden templates is Wix de website builder waar de meeste website dummies starten met het bouwen van een website. Wix is een flexibele drag & drop website builder en heeft een eigen app market waar je gemakkelijk extra tools aan je website kunt toevoegen. Zoals een live chatbot en een geautomatiseerde nieuwsbrief.

Het enige nadeel van Wix is dat de website builder door alle functionaliteiten iets trager kan zijn dan de gemiddelde websitebuilder. Gebruik jij je website als visite kaartje dan is dit nauwelijks merkbaar. Voor SEO doeleinden kunnen die milliseconden wel eens het verschil maken om net boven je concurrent te staan op de Google ranking of niet. Daarentegen biedt Wix de “Wix SEO Wiz” die je persoonlijk helpt om je SEO-prestaties te verbeteren. 

Voor €8,50 per maand heb jij het combo pakket waarmee jij je website als online visitekaartje gemakkelijk kunt maken. Wil jij een website met vele pagina’s en inhoud dan kan de bandbreedte weleens te klein worden en dan moet je het duurdere Unlimited pakket aanschaffen. De bandbreedte limiet (2GB) van het combo pakket red je niet heel snel en dit merk je vanzelf! Wij raden daarom aan te starten met het combo pakket van €8,50 per maand. De Business & eCommerce pakketten starten vanaf €17 p/m.

Liever aan de slag met WordPress Page Builders?

Bouw gemakkelijk een WordPress website met een WordPress page builder, deze hebben ook vaak vele templates beschikbaar en maakt je niet afhankelijk van één websitebuilder.

Scroll naar boven