Webshop Software

De beste webshop software gereviewd

Webshop software is een systeem waarop jij een webshop kunt bouwen. De onderstaande webshop software systemen zijn allemaal conversie gericht.

Voordat je verder leest

Webshop Software vs. Website met Webshop

Webshop software verschilt van een website met een webshop plugin als WooCommerce door het feit dat webshop software geoptimaliseerd is voor het verkopen van producten. Al bouw jij een website en installeer je later hier een WooCommerce plugin op dan kun je last krijgen van een langzame of niet goed werkende website omdat jij erg veel extra code toevoegt aan je website via een WooCommerce plugin. Dit kun je voorkomen door met een goede hosting partij te werken. Wij zijn laatst overgestapt naar Siteground en dit heeft ervoor gezorgd dat al onze website snelheid parameters (Web Core Vitals) van A kwaliteit zijn. Check zelf maar via webpagetest.orgWebshop software is ervoor gebouwd om optimaal conversies te generen en tegelijkertijd goed vindbaar te zijn voor Google. Het laat alles naadloos aansluiten op elkaar zonder teveel frictie. Het probleem van Webshop software is echter dat heel veel duurder is dan werken met een WordPress theme en de Woocommerce plugin. Je wordt met webshop software vaak tegen een lage prijs binnen gehaald, maar al wil je groeien of extra functionaliteiten bezitten dan betaal je extra maandelijks bedrag.

Wij zijn fan van de WooCommerce plugin en vinden het een top oplossing voor als je een kleine webshop wilt beginnen. Heb jij een ruim budget en wil je een serieuze webshop beginnen? Dan raden wij aan om een webshop te bouwen met één van onderstaande Webshop software systemen.  

De beste Nederlandse Webshop Software

01.

Mijnwebwinkel

Voor €24,00 p/m bouw je hier al een webshop met max. 2500 producten en 4 product filters. Simpel systeem van Nederlandse webshop provider.

Gebruik onze exclusieve Mijnwebwinkel kortingscode: voor 10% korting!

02.

CCV shop

Bouw je webshop met Nederlandse support. Profiteer van de CCV Shop Academy om je webshop online te laten groeien. Ook biedt CCV shop makkelijke uitbreidsingopties met allerlei koppelingen en features via de app store zoals verzendpartijen en betaaloplossingen. 

Gebruik de CCV Shop kortingscode voor 50% korting op de eenmalige kosten.

De beste Engelstalige Webshop Software

03.

Shopify

Met meer dan 1 miljoen Shopify webshops wereldwijd is Shopify het beste betaalbare e-commerce platform van de wereld.

04.

Lightspeed

Gebruiksvriendelijke website builder met fijne website structuur. Bevat omnichannel mogelijkheden. Erg duur op de lange termijn

05.

Ecwid

Ecwid is een onbekende speler in Nederland. Maar is internationaal al een grote naam. Maak je klaar voor de webshop revolutie die eraan komt.

06.

Bigcommerce

Voor velen een onbekende speler. Desalniettemin, ontpopt BigCommerce zich tot de beste webshop software voor grote interntionale bedrijven.

Mijn_Webwinkel_software
1 +
Gebruikers van Mijnwebwinkel

1. Mijnwebwinkel

Mijnwebwinkel zit  op hetzelfde prijsniveau als internationale topper Shopify. Voor €24,00 p/m bouw je hier al een webshop met max. 2500 producten en 4 product filters. Voor €20 bouw je een mini webshop met max. 25 producten. 

Mijnwebwinkel biedt een handige Click & Collect feature dat klanten in staat stelt om producten online af te rekenen en in de fysieke winkel zelf op te halen. 

Mijnwebwinkel is een heerlijk simpel systeem. Dit zorgt ervoor dat je binnen no-time een eenvoudige webshop maakt. Het nadeel is dat je niet elke bedenkbare feature kunt integreren. Wil jij een goedkope simpele webshop van een Nederlandse webshop provider? Kies dan voor Mijnwebwinkel.

Wij mogen een aantal kortingscodes uitdelen voor Mijnwebwinkel Pro en Premium!
Ga naar de Mijnwebwinkel kortingscode pagina om je kortingsvoucher van 10% te innen.

ccv shop logo
1 +
Gebruikers van CCV Shop

2. CCV Shop

Bij CCV shop bouw je  een Nederlandse webshop inclusief hosting, continue innovaties en support, voor een vast maandbedrag. Gericht op mensen zonder enige technische kennis, die zich alleen willen richten op sales.

CCV Shop biedt talloze mogelijkheden om jouw eigen B2C en/of B2B webshop te starten en te runnen. Je kunt je webshop uitbreiden met allerlei koppelingen en features via de app store zoals verzendpartijen en betaaloplossingen. 

Ook heeft CCV een diensten store en biedt het persoonlijke ondersteuning op maat. Tot slot is er de CCV Shop Academy. Hier vind je o.a. whitepapers en blogs over diverse e-commerce gerelateerde onderwerpen. 

Het aantal thema templates waar je uit kunt kiezen valt helaas op CCV shop wat tegen. Wij tellen er maar 15.

Starten doe je vanaf €32,00 p/m voor max. 50 producten. Voor €53,- p/m kun je 15.000 producten op je webshop plaatsen. 

Ben je van plan om CCV Shop software aan te schaffen? Gebruik dan de CCV Shop kortingscode. Anders kun je eerst een gratis proefperiode starten om te kijken of je het wat vind.

Start jouw gratis CCV Shop proefperiode hier

Shopify_webshop_software
1 +
Shopify webshops online

3. Shopify

1 miljoen webshops maken gebruik van de shopify webshop software. Wij stellen dat dit internationaal het beste allround eCommerce systeem is dat je kunt gebruiken. Met shopify bouw je zelf gemakkelijk een schaalbare online store. Je kunt gebruik maken van alle features van Shopify zelf, maar je kunt ook extra integraties gemakkelijk toevoegen aan het platform. Dit is iets wat bijvoorbeeld bij Lightspeed met een extra prijs komt duurder is.

Shopify bezit 73+ Shopify themes om je webshop mee te starten. Al vind je jouw droomtemplate er niet bij dan kun je het beste even verder zoeken op themeforest.net.

Shopify heeft een gratis proefperiode van 14 dagen. Vervolgens kost Shopify $29 per maand voor een goede webshop met alle basisfuncties. Hiermee kun je o.a. onbeperkt producten toevoegen, blogs schrijven, kortingscodes maken en meer. Ook geeft het je de mogelijkheid om direct via social media kanalen en online marktplaatsen te verkopen.

Al wil je professionele rapporten, internationaal verkopen of meer dan 2 personeelsaccounts toevoegen dan kost het $79 p/m. Voor de meeste is dit overbodig en kunnen zij prima uit de voeten met de Basic Shopify versie.

Shopify Lite
Shopify Lite is een nog goedkopere versie van Shopify Basic en kost $9 per maand. Dit is echter alleen een webshop plugin die je los kunt gebruiken als je al een website hebt. 
Je krijgt er geen e-commerce website bij, want je betaald alleen Shopify voor het gebruik van de koopknop. Met Shopify lite kun je verkopen stimuleren voor op evenementen, beurzen en pop-ups stores.

Lightspeed webshop software
1 +
Gebruikers van Lightspeed

4. Lightspeed

Lightspeed is een uitstekend webshop platform. Het enige nadeel van Lightspeed is de prijs. Vergelijkend met Shopify betaal je bij Lightspeed voor dezelfde features $89 per maand. 

Lightspeed E-commerce start vanaf €49, voor deze prijs kun je helaas maar 250 producten op je webshop kwijt en kun jij geen productfilters toevoegen. Ook voor omnichannel loyalty programma’s moet je extra betalen. Lightspeed loyalty is een fantastische feature, waarbij je inzicht in klant gedrag meet en hierop inspeelt. Helaas kost dit nog eens een extra €49 per maand. Ook voor een conversie gerichte checkout moet je bij betalen en zo melkt Lightspeed je langzaam uit. Lightspeed biedt 51 thema’s.

Al met al zijn de mogelijkheden eindeloos bij Lightspeed. Als je maar betaald. Heb jij geen gebrekkig budget en wil jij goede ondersteuning en een gebruiksvriendelijk design. Kies dan voor Lightspeed. Ook voor omnichannel doeleinden, (om je fysieke winkel perfect te laten aansluiten bij je webshop) is Lightspeed de beste keuze.

Ecwid_ecommerce_software
1 +
gebruikers van Ecwid

5. Ecwid

Ecwid is uitgeroepen tot “Fastest implementation e-commerce platform in 2020“. Dit betekent dat je op Ecwid het snelst een webshop in elkaar tovert. Ecwid is een speler waar je in de toekomst nog veel van gaat horen. Het gaat mee met de nieuwste technologieën en biedt in Amerika al mogelijkheden om via Amazon of Instagram te verkopen. Hier in Nederland is Ecwid uitermate geschikt voor al je via Facebook wilt verkopen.

Ecwid biedt de mogelijkheid om je winkel gemakkelijk via je mobiel te managen met de handige Ecwid app. Bij Ecwid heb je altijd toegang tot de Instant Site builder. Deze geeft je de keuze uit 70+ pre-made design themes.

 

Voor Ecwid betaal je €15p/m voor een webshop tot 100 producten of €35p/m voor 2500 producten. Ook bruikbaar als losse plugin, deze is compleet gratis tot max. 10 producten.

Start je Ecwid webshop hier

BigCommerce webshop software
1 +
Gebruikers van BicCommerce​

6. BigCommerce

 BigCommerce is gericht op businesses met ambitie. Je start BigCommerce vanaf $29,95 p/m. Maar naarmate je groeit zul je meer moeten uitgeven om aan de eisen van een professioneel webshop platform te voldoen.

BigCommerce richt zich dus op het groeien van jouw winkel. Naarmate je groeit, krijg je toegang tot meer functies en functionaliteit om je winkel naar een hoger niveau te tillen. Je kunt onbeperkt producten op je webshop zetten. Daarnaast biedt BigCommerce de meest geavanceerde analysehulpmiddelen en rapporten om het succes van je bedrijf te meten en te verbeteren.

Het fijne aan BigCommerce is dat ze een product rondleiding geven door hun software. Deze duurt maar liefst 17 minuten maar geeft je een goed beeld van het platform. Vervolgens kun je gratis een demo aanvragen.

Meer conversies behalen?

Heb je al een WordPress website of webshop en wil je meer salestriggers toevoegen, een hogere upsell ratio behalen en eventueel een affiliate marketing systeem opzetten?

Bekijk dan eens de nieuwste Plug & Pay software van de InternetMarketingUnie.

Scroll naar boven