Hoe je een Video als product afbeelding krijgt op WooCommerce

Woocommerce product video

Videos zijn enorm populair. Mensen kijken maar al te graag een productvideo voordat ze het product aanschaffen. Jij als webshop eigenaar speelt daar natuurlijk graag op in. Helaas is het in WordPress niet gemakkelijk om een product video toe te voegen aan een product page. Ook in WooCommerce is het niet zomaar mogelijk om een product video toe te voegen als productafbeelding of in de productgalerij. Gelukkig is er een oplossing, een WordPress plugin die dit namelijk wel mogelijk maakt. In dit artikel leggen we aan je uit hoe je wel een video kunt toevoegen aan jouw WooCommerce webshop.

WooThumbs voor WooCommerce

WooThumbs voor WooCommerce is de plugin die het gemakkelijk maakt videos toe te voegen. Zonder aan de code van je webshop te rommelen en zonder dat jouw site breekt is dit de gebruiksvriendelijkste optie. We hebben meerdere gratis plugins geprobeerd, maar geen één kan tippen aan WooThumbs. Met de plugin van IconicWP kun je elke soort video uploaden. Je kunt video links bijvoorbeeld embedden van YouTube, Vimeo of Facebook.

Woothumbs Woocommerce

Hoe je een product video toevoegt

Hieronder gaan we je nu precies uitleggen hoe je een product video toevoegt aan je WooCommerce product galerij.

1. Download de WooThumbs for Woocommerce plugin via de Iconic website

De WooThumbs plugin is te downloaden via IconicWP. Helaas is de plugin niet gratis. Je betaald $79 per jaar voor alleen deze WordPress plugin. Dit is redelijk prijzig, maar het is niet zo dat je alleen product afbeeldingen kan laten zien met deze plugin. Je kan nog veel meer, denk bijvoorbeeld aan verschillende afbeeldingen per product variaties of andere afbeelding galerij lay-out.

Ben je jouw WooCommerce website aan het inrichten? Dan kun je ook direct voor de complete IconicWP plugin bundel gaan. Hierbij koop je in één keer 15 unieke WooCommerce plugins + toekomstige plugins van IconicWP. Met de plugin bundel breng je jouw gehele WooCommerce Store naar de next level.

2. Installeer WooThumbs voor WooCommerce 

Dit doe je door te gaan naar Plugins → Nieuw Plugin → Plugin uploaden
Hier kun je de gedownloade ZIP file uploaden en de WooThumbs plugin activeren en je license key invullen

3. Koppel jouw video aan de afbeelding galerij

Ga nu naar via je WordPress dashboard naar de product pagina waar jij een video in de afbeelding galerij wilt plaatsen. Klik vervolgens op product afbeeldingen toevoegen. Nu kies jij een thumbnail afbeelding uit die je wilt laten zien in de galerij. Vervolgens is er nu een nieuw invulveld bij gekomen die je voor het installeren van de WooThumbs plugin niet had (zie screenshot hieronder). Hier kun jij de URL van je Youtube of Vimeo video inplakken. Je hebt ook de mogelijkheid om hiereen MP4 bestand te uploaden al heeft dat jou voorkeur. Na het opslaan van jouw product, is de productvideo voor iedereen te bekijken!

Woothumbs image url

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven