Gratis Chatbots

Twee gratis chatbot alternatieven

Collect chat vs Tidio

Vele ondernemers denken dat chatbots duur zijn of moeilijk te implementeren. In dit artikel laten we je zien dat dit niet het geval hoeft te zijn. Wij vonden 2 gratis chatbot alternatieven. Deze chatbot software is heel makkelijk te koppelen aan jouw (WordPress) website of webshop door het toevoegen van 1 simpele code. De chatbot zelf maak je gemakkelijk op het bijbehorende chatbot platform. Hieronder vergelijken wij de gratis functies van chat builder Collect.Chat met Tidio

1. Collect Chat

Collect.chat is een gratis conversational chatbot waarmee je je website bezoeker op weg kunt helpen op je website. Met Collect.Chat wordt je chatbot onbeperkt vertoond aan bezoekers, en kun je 50 unieke responses per maand geven. Met de drag & drop functie kun je gemakkelijk je chatbot inrichten en kun je vragen stellen aan je bezoeker. Vervolgens kun je aan deze chatbot je Business WhatsApp hangen en de vragen via WhatsApp persoonlijk beantwoorden. Het liefst voor je natuurlijk interactieve gesprekken met je website bezoeker zonder WhatsApp. Dit is fijn, omdat je dan geautomatiseerde antwoorden kunt geven, maar de website bezoekers alsnog goed op de website zelf op weg helpt. Dit kan ook via de chat software, helaas kan dit alleen als je $24 per maand betaald. 

Collect.chat chatbuilder

Free Collect.Chat chatbot

Collect.chat prijsplan

Collect.chat software pricing

2. Tidio

Tidio is een live chat plugin for WordPress, binnen 1 minuut kan je de chatbot installeren en via de Tidio app beantwoord je alle vragen.

Tidio heeft net als Collect.Chat ook een handige drag & drop builder chatbot. Het voordeel van Tidio is dat je ook direct vragen van je bezoekers gratis kunt beantwoorden in de chatbot. Een ander voordeel van Tidio is dat deze een eigen app heeft waardoor chatbot vragen direct op je mobiel binnen komen en je deze ook direct via de Tidio chatbot app kunt beantwoorden. Aan de Tidio app kun je ook je facebook messenger berichten koppelen. Zo houd je alle berichten van je bezoekers op één plek en beantwoord je je bezoekers ook allemaal vanuit één chat app. 

Tidio wordt gratis aan 100 unieke bezoekers per maand vertoond en deze 100 bezoekers kunnen onbeperkt chatten met jou chatbot. Wil je dat de chatbot aan meer dan 100 bezoekers wordt vertoond dan betaal je €18 per maand.

Tidio chatbuilder

Tidio chatbot

Tidio prijsplan

Tidio chat software pricing

Conclusie: Collect.chat vs Tidio

 Tidio lijkt op het eerste gezicht beter dan Collect.Chat. Maar what’s the catch?

Het verschil tussen Collect.Chat en Tidio zit in het feit dat de chatbot van Tidio maar aan 100 unieke bezoekers per maand wordt vertoond en deze verdwijnt daarna voor de rest van de maand. Collect.Chat blijft onbeperkt staan. Chat.Collect verdwijnt pas nadat deze 50 unieke responses per maand heeft gekregen. Als dit limiet wordt aangetikt verdwijnt de chatbot en deze wordt pas weer getoond aan het begin van de volgende maand.

Chatbots worden niet per se heel vaak gebruikt dus uiteindelijk kan het beter zijn om Collect.Chat te gebruiken om daar vervolgens jou business WhatsApp aan te koppelen. Helaas ben je dan heel het effect van een chatbot kwijt omdat je ze naar een andere omgeving lijdt. Tidio vinden wij een betere chatbot, het nadeel hiervan is is dat je bij de gratis versie snel de 100 bezoekers per maand zal aantikken en hierna dus alsnog moet betalen al wil je jou chatbot blijven laten tonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top