Welk freelancewerk kun je uitbesteden via Fiverr?

Fiverr freelance platform

Fiverr wordt steeds meer gebruikt door ondernemers en bedrijven. Het is gebruiksvriendelijk platform waar je jouw werkzaamheden op kunt uitbesteden. Met de globalisering van tegenwoordig kun je bijvoorbeeld vandaag nog jouw klusjes goedkoop laten uitbesteden aan mensen uit Azië. 

In dit artikel zullen we bespreken welke diensten je allemaal kunt laten uitbesteden via Fiverr. Ook lees je hier waar je op moet letten bij het inhuren van een freelancer via Fiverr.

Wat is Fiverr?

Fiverr is een marktplaats voor digitale diensten waar freelancers en personen en bedrijven die freelancer zoeken bij elkaar komen. Iedereen kan zich aanmelden bij Fiverr als freelancer en zijn diensten aanbieden. De diensten worden op Fiverr “Gigs” genoemd. Elke freelancer schrijft op zijn pagina een persoonlijk verhaal om zichzelf voor te stellen en zijn expertises toe te lichten. Ook staan de exacte tarieven per gig erbij.

Op Fiverr kun je opzoek gaan naar jouw ideale tijdelijke werknemer of om wat werk uit te laten besteden. Je vind er namelijk voor iedere freelancer reviews en de exacte prijzen bij het aanbod. Neem zelf maar eens een kijkje op Fiverr via de search box hieronder.

Wat kun je allemaal op Fiverr vinden?

Op Fiverr kun je miljoenen freelancers vinden die samen meer dan 300 verschillende online diensten aanbieden. De freelancers komen uit landen van over de hele wereld. Je kunt zelf in Fiverr bepaalde filters toevoegen om bij jouw ideale freelancer uit te komen.

Al de diensten van Fiverr zijn gerangschikt in 9 categorieën:

 1. Grafische vormgeving
 2. Digital marketing
 3. Schrijven en vertalen
 4. Video en animatie
 5. Muziek en audio
 6. Programmering en technologie
 7. Data
 8. Zakelijk
 9. LifeStyle

Het aanbod van freelancers op Fiverr is enorm. Al wil jij er zeker van zijn dat jij een professional inhuurt, dan kun je filteren op Fiverr Pro.

Bij sommige freelancers op het Fiverr platform zie je namelijk  “Pro geverifieerd” staan. Fiverr Pro zijn de geverifieerde freelancers die speciaal geselecteerd zijn door Fiverr omdat deze freelancers voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen.

Verkopers in deze categorie ondergaan een grondige controle die vergelijkbaar zijn met sollicitatiegesprekken. Je bent hierdoor dus verzekerd dat je een specialist inhuurt.

Hoe kun je diensten kopen op Fiver?

Voordat je een Fiverr gig aanschaft

Zodra je een account hebt aangemaakt, hoef je alleen maar te zoeken naar de dienst (gig) die je door een freelancer wilt laten uitvoeren. Vervolgens is het verstandig om altijd eerst de freelancer een privé bericht te sturen via Fiverr voordat je gelijk de dienst aanschaft. Hierdoor kun je bepaalde vragen stellen en kun je van de freelancer horen hoe lang het exact zal duren wanneer hij de dienst heeft afgerond. Vele freelancers vinden het ook fijn om eerst persoonlijk gecontacteerd te worden voordat iemand een dienst van ze afneemt.

Fiverr gig aanschaffen

Zodra jij je vragen hebt gesteld aan een Freelancer op Fiverr en je er zeker van bent dat deze freelancer jou kan helpen, dan kun je doorgaan naar het afrekenmenu.

In de check out page kun je altijd nog extra instructies en notities toevoegen om jouw gevraagde dienst te specificeren. Vaak krijg je hier ook nog extra opties te zien. Het is aan jou om hier jouw voorkeuren in te vullen. Betalen doe je met je Visa creditcard, mastercard of via PayPal.

Na betaling gig

Na betaling houdt Fiverr de kosten van het project vast totdat jij aangeeft dat het project is voltooid. Bij aanlevering van de dienst door de freelancer kun je namelijk vaak nog één of meerdere revisies indienen. Dit betekent dat de freelancer zijn aangeleverde dienst of digitale product nog een keer moet herzien.

Na afronden gig

Nadat het werk is gedaan betaalt Fiverr de verkoper. De verkoper krijgt jouw geld pas als jij 100% tevreden bent en bevestigt dat de opdracht is voltooid. Zo niet, dan kun je vragen om een terugbetaling. Het is gebruikelijk om vervolgens een review achter te laten op het profiel van de freelancer. De reviews zijn de basis waar Fiverr op draait en dit geeft Fiverr ten alle tijden een competitief voordeel op andere bedrijven die Fiverr proberen te kopiëren.
Afnemen Fiverr dienst van freelancer

Kosten van Fiverr

Fiverr is 100% gratis om te gebruiken. Op Fiverr betaal je alleen voor de freelancer en deze betaal je altijd uit op projectbasis. Dit betekent dat je geen lidmaatschaps- of aanmeldingskosten hoeft te betalen. Wel kun je met je freelancer afspreken dat je een bepaalde dienst op wederkerende basis afneemt. Dus bijvoorbeeld elke maand één blog post. 

 • Het freelance tarief varieert per gig en schommelt tussen de $5 tot $10 000.
 • Ook betaal je service kosten wat $2 is voor aankopen tot $40 en 5% voor gigs die meer kosten dan $40.
 • Fiverr zelf pakt 20% van de omzet van de freelancers op het platform.
Fiverr kosten

Welke diensten kun je het beste uitbesteden via Fiverr?

Fiverr is ideaal om kleinere projecten mee uit te besteden waar je zelf de tijd of de expertise niet voor hebt. Wil jij bijvoorbeeld een bedrijf beginnen en wil je een uniek logo laten ontwerpen voor niet al te veel geld. Dan is Fiverr bijvoorbeeld een uitstekende keus om voor nog geen €10 een freelancer aan de slag te laten gaan.

Voor diensten waar veel communicatie voor nodig is of waar veel vanaf hangt is Fiverr niet altijd de allerbeste keuze. Wij raden bijvoorbeeld niet aan om je gehele website te laten maken door iemand uit India. Je kunt hierdoor erg afhankelijk worden van een Fiverr freelancer en Fiverr is ook niet het ideale platform om eens goed samen te sparren.

Hieronder vind je 6 diensten die veel worden uitbesteed via Fiverr.

 • Logo ontwerp
 • Video animatie
 • Vertalingen
 • Voice Over
 • Grafische vormgeving
 • Website content

Conclusie

Fiverr is een geweldig platform om freelancers te vinden van over de hele wereld. Er zitten hele goede freelancers op Fiverr, maar er zitten ook scams tussen of freelancers waarvan je de waarde kunt overschatten. Ons advies is om altijd je gezonde verstand te gebruiken als je een gig afneemt. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Begin bijvoorbeeld met het goedkoopste pakket om de waarde van een freelancer in te schatten.

Al heb jij een goede freelancer gevonden, dan kun je later altijd meer diensten van deze persoon afnemen. Doe dit wel altijd via Fiverr en zoek geen persoonlijk contact op met de seller. Anders heb je de kans dat je geband wordt van het Fiverr platform.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven